Solceller

Kontakt

Kontakt os via mail

Solenergi ordbog

Ordbog og forklaringer af nøglebegreber indenfor solenergi

Solenergi ordbog

Ordbog og forklaring af nøglebegreber indenfor solenergi.

CO2 Er en forkortelse for kuldioxid. CO2 er et skadeligt stof der udsendes, når man forbrænder fossile brændstoffer. Ved investering at et solcelleanlæg, sparer man hvert år samfundet for en stor mængde af det skadelige CO2.
Solcellepanel: Producerer jævnstrøm når sollyset rammer solcellepanelet.
Vekselretter/inverter: Omdanner den producerede jævnstrøm til vekselstrøm, der er nødvendigt for at man kan benytte den producerede elektricitet i husstanden. (inverter og vekselretter er det samme, inverter er det engelske navn og vekselretter er det danske navn)
Nettomålerordningen: Er et politisk redskab, der sikre at b.la. private personer kan benytte sin egen producerede strøm, så man ikke behøver at købe strømmen på el-nettet, hvis strømmen benyttes inden for en time efter at den er produceret. Hvis husstanden ikke kan nå at bruge den elektricitet som solcelleanlægget har produceret indenfor en time sælges strømmen automatisk til el-nettet for normaltaksten er 60 øre pr. produceret KWh. de første 10 år. Derefter får man 40 øre pr. produceret W. de næste 10 år.
Hybrid inverter En hybrid inverter kan lagre den overskydende strøm fra solcelle panelerne på et batterilager. Dette kan en “almindelig” inverter ikke gøre.
Hybrid solcelleanlæg: Ordet hybrid solcelleanlæg, er en sammenkobling af et solcelleanlæg og et batterilager. Dvs. at man producerer strømmen med solcelle panelerne og lagre den strøm på batterilagret som man ikke kan nå at bruge om dagen. Derved kan man bruge strømmen fra batterilagret om aftenen og behøver derfor ikke købe dyrt strøm fra el-nettet.
Mono krystallinske: Solcellerne er ofte sorte og har den højeste virkningsgrad der passer bedst til det danske miljø, da dette solcellepanel har en rigtig god virkningsgrad ved en kombination af regnvejr, skyer og solskinsvejr.
Poly krystallinske: Solceller er oftest blå med en sølvfarvet kant rundt om panelet. Dette solcellepanel er mest effektivt hvor der er meget sol og få skyer. Dette solcellepanels virkningsgrad er ikke så højt som det mono krystallinske solcellepanel.
Tyndfilm: Tyndfilm kan fås med eller uden en ramme rundt om panelet. Tyndfilm er ikke så effektivt som poly- og monokrystallinske solcellepaneler. Som en tommelfingerregel skal der benytte knapt dobbelt så mange tyndfilmspaneler og dobbelt så meget plads, for at kunne producere det samme som mono- krystallinske solcellepaneler.
google7ff5b3e120810b31
Håndværker ordningen: Håndværkerordningen gælder igen!
Regeringen har genindført “håndværkerfradraget”, hvor man som privatperson kan sikre at man, kan fratrække op til 15.000 kr. i ligningsmæksigt fradrag for alle personer i hustanden over 18 år, for installationer, som eksempelvis opsætning af et solcelleanlæg. Se mere tryk herKontakt Sunto

Få et GRATIS uforpligtende TILBUD

Bestil tilbud her

Vil du gerne kontaktes, så skriv til os her!

Referencer - Projekter

Sunto sælger og installerer solcelleanlæg til private, virksomheder, boligforeninger og offentlige institutioner.

Sunto dækker hele Danmark og vi har haft stor succes med salg af vores solcelleanlæg til vores kunder i Danmark

Om SUNTO

Om solenergi

Referencer - Projekter

Gratis tilbud

Få et GRATIS uforpligtende TILBUD


Bestil Her

Copyright © 2016 Sunto ApS. Alle rettigheder er reserveret. Privacy Policy | Terms of Use