Solceller

Kontakt

Kontakt os via mail

Lovgivningen

Salg af overskydende elektricitet fra dit solcelleanlæg

Lovgivningen

Lovgivningen

Salg af overskydende elektricitet fra dit solcelleanlæg

Når dit solcelleanlæg installeres, bliver dit anlæg tilsluttet el-nettet. Dette skal gøres og bliver gjort af en autoriseret el-installatør. Nettoordningen betyder, at man kan sælge den overproducerede elektricitet på el-nettet. Den installerede el-måler registrerer løbende, hvor meget der købes og sælges.

Under den nuværende solcelleordning, lagres den producerede strøm fra produktionen af elektricitet fra dit solcelleanlæg i op til en time efter at det er produceret (kun i gruppe 2 – og er normalt pålagt et højt gebyr på op til 3500 kr. årligt). Det vil altså sige at du kan benytte den elektricitet som dit solcelleanlæg har produceret i op til en time efter. herefter sælges strømmen automatisk til din lokale el-leverandør. Alternativt kan der vælges gruppe 4, hvor man ikke har en times oplagring og så er gebyret væsentligt mindre – normalt omkring 600 kr. årligt).

Det er under de nuværende solcelle tilskudspuljer må solcelleanlægget ikke overstige 6 KWp (inverter størrelsen – der er ingen øre grænse hvor mange KWp solcellepaneler der må tilsluttes).

For hver kWh, solcelleanlægget producere og som hustanden kan nå at bruge indenfor en time (under gruppe 2), spares der ca. 2,25 kr. i indkøb af el (kontakt dit el-selskab for den nuværende pris). Antallet af kWh, du producerer, afhænger af anlæggets størrelse, placering af solpanelerne og antallet af soltimer i dit område.

Hvis hustanden ikke kan nå at benytte den elektricitet som solcelleanlægget producerer indenfor en time, så bliver overskudsproduktionen automatisk solgt til dit lokale el-selskabet.

Lovgivningen

Få et GRATIS uforpligtende TILBUD

Bestil tilbud her

Nettomåler Ordningen

Nettomåler Ordningen

Salg af overskydende elektricitet fra dit solcelleanlæg

Med Nettomålerordningen har du, som privat husejer, muligheden for selv at forbruge den elektricitet som dit solcelleanlæg producerer, samt at sælge den elektricitet som du ikke kan nå, at benytte i din hustand inden for en time efter at solcelleanlægget har produceret elektriciteten.

Under den nuværende solcelle lovgivning er der ikke nogen begrænsninger for størrelsen af solcelleanlæg. Den fysiske begrænsning vil normalt være tagfladens størrelse på huset.

Lagring af den producerede strøm
Når dit solcelleanlæg installeres, bliver dit anlæg tilsluttet el-nettet. Dette skal udføres af en autoriseret el-installatør.

Nettomålerordningen gør det muligt for private husejere at ”lagre” den elektricitet som hustanden ikke forbruger på det offentlige elnet. Når hustanden har brug for den elektricitet de har ”lagret” på det offentlige elnet, hentes denne elektricitet helt automatisk.

Populært sagt så bruger man det offentlige elnet som en slags bank for den overskydende elektricitet som hustanden ikke selv forbruger. Den installerede el-måler registrerer løbende, hvor meget der købes og sælges.

Under den nuværende solcelle-lovgivning, kan den private husejer “lagre” overskuds elektriciteten fra solcelleanlægget, i op til en time på el-nettet. Det vil sige, at husejeren skal bruge den lagrede elektricitet indenfor en time, ellers bliver elektriciteten automatisk solgt til dit lokale el-net.

Du sparer ca. 2,25 kr. for hver KWh.
For hver kWh, solcelleanlægget producere så spare husejeren ca. 2,25 kr. for den elektricitet, som husejeren kan nå at at forbruge indenfor en time efter at solcelleanlægget har produceret strømmen. Afregningsprisen for elektricitet varierer i Danmark og derfor kan du kontakte dit el-selskab for, at få den nuværende elpris i dit område. Hvis husejeren ikke benytter den elektricitet som solcelleanlægget producerer inden for en time, så sælges overskudselektriciteten automatisk til din lokale el-leverandør.

Sunto benytter “Bedst i test” solcelle produkter
Antallet af hvor mange KWh solcelleanlægget kan producere, afhænger af anlæggets størrelse, placering af solpanelerne og antallet af soltimer i dit område. Sunto benytter kun solcellepaneler og invertere i absolut topklasse, der har fået godkendelsen “Bedst i test” at et af verdens mest anerkendte solcelle magasiner, Photon.

Tilmelding til Energinet.dk
Som ejer af et solcellanlæg, skal du selv sørge for at ansøge om Nettomålingsordningen, som sker via Energinet.dk’s webside.

Nettomåler Ordningen

Kontakt Sunto

Vil du gerne kontaktes, så skriv til os her!

Referencer - Projekter

Sunto sælger og installerer solcelleanlæg til private, virksomheder, boligforeninger og offentlige institutioner.

Sunto dækker hele Danmark og vi har haft stor succes med salg af vores solcelleanlæg til vores kunder i Danmark

Om SUNTO

Om solenergi

Referencer - Projekter

Gratis tilbud

Få et GRATIS uforpligtende TILBUD


Bestil Her

Copyright © 2016 Sunto ApS. Alle rettigheder er reserveret. Privacy Policy | Terms of Use